1- دانشگاه علم و هنر یزد
چکیده: (447 مشاهده)
زمینه و هدف: طلاق اغلب والدین را در مقابل یکدیگر قرار می دهد و این تغییرات در زوج زناشویی بر سلامت روانی فرزندان تاثیر می گذارد. هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی تحریک مستقیم الکتریکی فراجمجمه ای مغز بر اضطراب کودکان دارای خانواده طلاق بود.
روش بررسی: این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه گواه بود. از بین کودکان 8 الی 11 ساله دارای خانواده طلاق مراجعهکننده به کلنیکهای روانپزشکی شهر اصفهان، 30 نفر داوطلب واجد شرایط با روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند که به صورت گمارش تصادفی 15 نفر آنها در گروه مداخله و 15 نفر در گروه گواه قرار گرفتند. امتیازات متغیر اضطراب با استفاده از پرسشنامه اضطراب اسپنس نسخه کودکان (اسپنس، 1997) در دو نوبت زمانی قبل و بعد از درمان تحریک مستقیم الکتریکی فراجمجمه ای مغز مورد مقایسه قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 و آنالیز کوواریانس پذیرفت. سطح معناداری آزمونها 05/0 بود.
یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که امتیاز پرسشنامه اضطراب در کودکان دارای خانواده طلاق در گروه مداخله و بعد از دریافت تحریک مستقیم الکتریکی در مقایسه با گروه گواه به طور معناداری کاهش پیدا کرد (001/0P=).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که به نظر می رسد می توان از تحریک مستقیم الکتریکی فراجمجمه ای مغز به عنوان یک درمان جهت بهبود اضطراب کودکان دارای خانواده طلاق استفاده نمود.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
توانبخشی