1- دانشگاه علم و هنر یزد
چکیده: (79 مشاهده)
زمینه و هدف: سوگ مشکلات روانشناختی عمیقی را برای کودکان به همراه دارد. هدف این مطالعه بررسی اثربخشی بازی درمانی گروهی گلدارد بر افسردگی کودکان دارای سابقه سوگ بود.
روش بررسی: در این مطالعه که به صورت نیمه آزمایشی همراه با پیش آزمون و پس آزمون انجام شد، از بین کودکان دارای سابقه سوگ شهر یزد، 30 نفر داوطلب واجد شرایط در دسترس در دامنه سنی6 تا 9 سال وارد مطالعه شدند که به صورت گمارش تصادفی 15 نفر آنها در گروه مداخله و 15 نفر در گروه گواه قرار گرفتند. امتیازات متغیر افسردگی به وسیله پرسشنامه افسردگی کودکان (کواکس ، 1981) در دو نوبت زمانی قبل و بعد از درمان مورد مقایسه قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از آنالیز کوواریانس صورت پذیرفت. سطح معناداری آزمونها 05/0 بود.
یافته ها: تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که امتیاز آزمون افسردگی در کودکان دارای سابقه سوگ در گروه مداخله و بعد از دریافت درمان در مقایسه با گروه گواه به ترتیب به طور معناداری کاهش پیدا کرده است (001/0P=).
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که از بازی درمانی گروهی گلدارد می توان به عنوان یک درمان مکمل جهت بهبود افسردگی کودکان دارای سابقه سوگ استفاده کرد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
روانشناسی