Tavakoli M, Sharifi H P. A Survey of Comparing Personality Characteristics and Coping Strategies of Occupational Successful and non-successful Head of Household Females. MEJDS 2019; 9 :7-7
URL:
http://jdisabilstud.org/article-1-1379-fa.html
1- واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده: (2780 مشاهده)
هدف: امرار معاش و اشتغالزایی برای زنان سرپرست خانواده یکی از دغدغههای اصلی برنامهریزان حوزههای حمایت و توانمندسازی است که مؤلفههای زیادی آن را با چالش روبهرو میکنند. این پژوهش با هدف مقایسهٔ ویژگیهای شخصیتی و راهبردهای مقابلهای در زنان سرپرست خانوادهٔ موفق و ناموفق از نظر شغلی انجام شد.
روشبررسی: جامعهٔ آماری شامل زنان سرپرست خانوادهٔ ساکن در استانهای تهران و البرز بود که در طی سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ وارد چرخهٔ حمایتی سازمان بهزیستی شدند. ۲۶۶ نفر از این زنان با روش نمونهگیری تصادفی خوشهای انتخاب و در دو دستهٔ زنان موفق و ناموفق از نظر شغلی، بررسی شدند. پرسشنامههای نئو (مکگری و کاستا، ۱۹۸۵) و راهبردهای مقابلهای (رضاخانی، ۱۳۸۸) توسط اعضای نمونه تکمیل شد و دادهها با استفاده از آزمون تی مستقل با کمک نرمافزار SPSS-21 و در سطح معناداری ۰٫۰۵ آزمون شدند.
یافتهها: نتایج بهدستآمده نشان داد بین زنان موفق و ناموفق از نظر شغلی، ازلحاظ سطوح نوروزگرایی، تفاوت معناداری وجود داشت (۰٫۰۴۸=p). همچنین برونگرایی (۰٫۰۴۱=p) و انعطافپذیری (۰٫۰۵۰=p) در زنان موفق شغلی درمقایسه با زنان ناموفق به شکل معناداری بیشتر بود. یافتهٔ دیگر این بود که زنان ناموفق از نظر شغلی، بیشتر از راهبرد هیجانمدار استفاده میکردند (۰٫۰۴۸=p).
نتیجهگیری: براساس یافتههای این پژوهش مشخص شد که برونگرایی و انعطافپذیری همراه با داشتن سطح مطلوب ثبات عاطفی و قدرت مهار اضطراب و بهرهمندی از راهبردهای مسئلهمدار نقش مهمی در توفیق شغلی زنان سرپرست خانواده، دارد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مشاوره