مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.UMA.REC.1401.074

XML English Abstract Print


1- گروه مشاوره،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده:   (63 مشاهده)
زمینه و هدف
سلامت روان در رشد و بالندگی خانواده و جامعه موثر می‌باشد. کاهش سلامت روان، رشد کودکان و نوجوانان را به میزان قابل توجهی تحت تأثیر قرار می دهد. پژوهش حاضر با هدف تدوین و بررسی اثر بخشی بسته آموزشی مبتنی بر مولفه­ های سلامت روان بر سلامت روان دانش آموزان دختر انجام شد.
روش بررسی
پژوهش حاضر طرح آمیخته است. در مرحله اول بخش کیفی با استفاده از روش فراترکیب, عوامل موثر بر سلامت روان استخراج گردید و سپس در مرحله کمی, اثربخشی بسته ی طراحی شده با استفاده از روش نیمه آزمایشی به صورت طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بررسی گردید. جامعه آماری پژوهش دانش آموزان دختر مراجعه کننده به مرکز مشاوره است و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل کواریانس در سطح معناداری 01/0=α انجام شد.
 یافته ها
بر اساس نتایج فراترکیب, عوامل موثر بر سلامت روان در 5 مقوله اصلی و 14کد محوری دسته بندی شد. بر اساس عوامل مستخرج ، بسته آموزشی 8 جلسه ای  تدوین و ضریب نسبی روایی محتوا  بر اساس نظر 8 تن از اساتید حوزه روانشناسی  برابر 0.93 بدست آمد. در بخش کمی نیز تفاوت معنادار بین میانگین های نمرات پس آزمون در دو گروه آزمایش و کنترل حاکی از اثر بخشی بسته محقق ساخته بر سلامت روان دانش اموزان دختر بود.
نتیجه گیری
نتایج حاکی از اینست که سلامت روان ماهیتی صامت و ایستا ندارد و با اجرای مداخلات مناسب مانند بسته محقق ساخته می توان جهت بهبود سلامت روانی دانش اموزان گام برداشت.
واژه های کلیدی
سلامت روان، دانش آموز، بسته ی آموزشی
واژه‌های کلیدی: سلامت روان، دانش آموز، بسته آموزشی
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مشاوره

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb