مقالات در دست انتشار                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.YAZD.REC.1401.050

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری، گروه مشاوره، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
2- دانشیار، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی ، یزد، ایران.
3- استادیار، گروه مشاوره، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.
چکیده:   (35 مشاهده)
زمینه و هدف: چالش های روانشناختی زنان مبتلا به سرطان سینه از طریق تأثیر منفی بر کنش های روان شناختی و افزایش تنیدگی، منجر به  کاهش قابلیت فرد جهت مقابله با مشکلات می شوند.  هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش سبک مقابله اسلامی بر اضطراب و امید به زندگی زنان مبتلا به سرطان سینه  بود.
روش: پژوهش حاضر نیمه آزمایشی، با پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه گواه  بود. جامعه پژوهش حاضر را کلیه زنان مبتلا به سرطان سینه  شهر کرمان در سال 1402تشکیل داده بودند. تعداد 40 نفر داوطلب واجدشرایط به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای   وارد مطالعه شدند. سپس به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه 20 نفر) تقسیم شدند.  شرکت کنندگان پرسشنامه های امید به زندگی میلر(میلر،1988) و اضطراب اسپیلبرگر(اسپیلبرگر،1983) را تکمیل کردند.گروه آزمایش تحت آموزش سبک مقابله ای اسلامی قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش آنالیز کواریانس در سطح معناداری  α=0/05  تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج آنالیز کواریانس نشان داد که بعد از حذف اثر پیش آزمون بین گروه آزمایش و گواه، پس از مداخله تفاوت معنادار وجود داشت(p<0/001) و آموزش سبک مقابله اسلامی در کاهش اضطراب و افزایش امید به زندگی موثر بود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر می توان گفت آموزش سبک مقابله اسلامی می تواند برای کاهش اضطراب و افزایش امید به زندگی در بیماران سرطان مفید باشد.

mouseout="msoCommentHide('_com_1')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_1','_com_1')">
     
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: مشاوره

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb