چکیده
هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی برنامهٔ آموزشی مبتنی بر روششناختی رفتاری بر تصویر بدنی کودکان سرطانی است.
روشبررسی: روش تحقیق این مطالعه شبهآزمایشی با ساختار یک گروه آزمایش با پیشآزمون و پسآزمون بود. نمونهٔ آماری پژوهش ۷ نفر از کودکان ۱۰ تا ۱۵ سالهای بودند که در بیمارستان فوق تخصصی کودکان مفید و بیمارستان شهدای شهر تهران بستری بودند. نمونهگیری بهصورت در دسترس انجام شد. ابزار استفادهشده در این پژوهش، پرسشنامهٔ نگرانی دربارهٔ تصویر بدنی بود. در این پژوهش جهت تجزیهوتحلیل دادههای بهدستآمده، از روش t وابسته استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که مقدار t معنادار نبوده؛ لذا میتوان نتیجه گرفت که برنامههای آموزشی مبتنی بر روش شناختیرفتاری بر پذیرش تصویر بدنی در کودکان سرطانی تأثیر ندارد.
نتیجه گیری: در این پژوهش به تأثیر برنامههای مبتنی بر روش شناختیرفتاری بر پذیرش تصویر بدنی پرداخته شد؛ اما پژوهش حاضر نشان داد برنامههای مبتنی بر روش شناختی رفتاری بر پذیرش تصویر بدنی کودکان سرطانی تأثیر نداشت و بهنظر میرسد این ناهمسویی بهخاطر محدودیتهایی است که در حین اجرا وجود داشته است. همچنین نمرههای خام نشان دادند که این روش بر تعدادی از کودکان اثر داشته که ممکن است این تفاوت اثر بهخاطر شرایط خانوادگی، اجتماعی و مؤلفههای دیگر بوده باشد.